Fabrica de carosari SRL va ofera Servicii de Debitare cu plasma cu masa de 6,2m, Debitare la ghilotina pe lungimi de pana la 4m, indoire cu Abkant de 440 tone profile de pana la 4m. Deasemenea, asiguram suduri specializate certificate ISO in otel, aluminiu, INOX, cupru, etc. Departamentele de sablare si vopsire in cabine industriale de 10m asigura un pachet complet de Servicii pentru constructii metalice.
Ai un proiect rezidential sau industrial la care ai nevoie de structuri metalice (balustrazi, garduri de imprejmuire, terase acoperite, porti de acces, etc) ? Trebuie sa debitezi tabla de dimensiuni si grosimi mari? Ai nevoie de suduri profesionale in otel, Aluminiu sau Inox? Fabrika iti ofera aceste servicii cu personal calificat, intru-un timp scurt si la cele mai competitive preturi.
– Taiere cu Plasma pe masa de dimensiuni mari si grosimi tabla pana la 50mm
– Indoire cu Abkant / Presa hidraulica de 440 tone – lungimi tabla pana la 4m, grosimi de 10 – 20 mm
– Sudura MIG-MAG sau TIG cu aparate noi Fronius si Kemppi in curent pulsat si dublu-pulsat
– Sudura in otel / Sudura in Aluminiu / Sudura in INOX
– Vopsire in cabina industriala de 10m
– Constructii metalice pentru proiecte industriale sau rezidentiale
– Structuri metalice de la proiectare si executie pana la produs final
Suduri Specializate MIG-MAG, WIG-TIG si SEI
Oferim servicii de sudura profesionala in medii protejate pentru o gama foarte variata de materiale si tipuri de structuri. Asiguram suduri in otel, aluminiu, inox si alte metale. Societatea noastra este certificata ISO pentru procedee de sudura conform ISO 3834-2 precum si pentru managementul calitatii ISO 9001.
Echipa noastra de 5 sudori cu experienta va ofera Servicii de constructii metalice sudate, reparatii sau suduri rapide si de cea mai inalta calitate pe orice metale. Dispunem de cele mai performante aparate de sudura Kemppi si Fronius dotate cu softuri dedicate pentru orice tip de sudura.
Conform Wikipedia, prin sudare se intelege unirea, impreunarea a doua obiecte, din materiale de obicei metalice sau termoplastice, utilizand caldura sau presiunea – cu sau fara ajutorul unor materiale de adaos.
Procedeul SEI (Sudarea cu Electrod Invelit) – este de fapt procedeul traditional de sudare si mai este intalnit sub denumirea de sudare manuala electrica (SME). Sudarea cu electrozi este cea mai cunoscuta, dar are unele limitari care pot fi depășite folosind celelalte doua procedee de sudura: sudarea MIG sau sudarea TIG.
MIG este un acronim care înseamnă Metal Inert Gas și se pune in practica prin utilizarea unui gaz inert. Gazul, care este un amestec de diferite elemente (adesea CO2 și Argon), are funcția de a proteja sudura de oxidare. Acest tip de sudură mai este numit în mod obișnuit sudura cu sârmă continuă.
O rolă de sârmă de material este introdusă în derulator și trece în interiorul torței unde este topită și utilizată la crearea cusăturii de sudură.
Sudura aluminiu si sudura inox in argon folosind operatia tip TIG
Ca și în cazul tehnicii MIG, sudura TIG are și un acronim care înseamnă Tungsten Inert Gas. Tungstenul este un material infuzibil, nu se uzează. Gazele utilizate în sudarea TIG, pe de altă parte, sunt Argon și Heliu. Spre deosebire de sudarea MIG, nu există sârmă continuă, dar se folosește o tijă care este ținută de sudor în mâna opusă celei care ține torța și adusă aproape de duza acestuia pentru a crea cusătura de sudură. Acestea sunt suduri cu rezistență foarte mare și estetică plăcută. Pentru aceasta, acestea sunt utilizate la sudarea elementelor care vor fi vizibile odată ce produsul este finalizat și la prelucrarea de precizie. Operatia de sudura tip TIG se bazeaza pe energia produsa de un arc electric, un electrod din wolfram si piesa de sudat. Pistolul de pentru sudura este conceput sa asigure baia de sudura contra oxidarii cu ajutorul unui flux de gaz ce poate fi argonul. Procedeul de sudura TIG/WIG se aplica cu succes pentru materiale din aluminiu, Mg si aliajele acestora.
Procedeul WIG (TIG) – (Wolfram Inert Gas) sau sudarea cu electrod nefuzibil in mediu de gaz inert este o varianta derivata din sudarea SEI (Sudura cu Electrod Invelit). La acest procedeu arcul arde între un electrod de wolfram si piesa care se sudeaza (de unde și denumirea Wolfram Inert Gas). Acest electrod are doar rolul de electrod, si nu are un rol de material de adaos; ca atare se uzează foarte lent în comparatie cu un electrod invelit. Prin procedeul WIG se realizează topirea celor două componente ce urmează a fi sudate. Eventual, in unele cazuri, este necesara folosirea unui material de adaos pentru a realiza o îmbinare cu geometrie și caracteristici mecanice mai bune. Avantajul procedeului WIG este că poate fi folosit la majoritatea materialelor sudabile (oțeluri carbon și aliate, aluminiu, cupru, nichel si aliajele acestora). In unele cazuri deosebite se folosește la sudarea materialelor cu afinitate mare la gaze ca titanul, tantalul si zirconiul. Pentru a suda astfel de materiale este nevoie de un mediu inert, in care nu poate patrunde aer (o atmosfera controlata de argon de exemplu) sau duze de gaz protector cu design special.